Безкоштовна доставка від 2000₴

Який сир підходить до вина: найкраще поєднання

Який сир підходить до вина: найкраще поєднання
Зміст статті:
  1. Поєднання сиру та вина: актуальні правила

Сир та вино – нерозлучні друзі, які відмінно поєднуються один з одним. У ресторані часто до пляшки вина у якості закуски пропонують сирну тарілку, шматочки якої підкреслюють загальну смакову насолоду. 

Як вибрати дані продукти, щоб вони гармонійно підкреслювати смаки один одного? Наші відмінні сомельє допоможуть вам у цій справі та нададуть корисні поради щодо правильного подання сиру під вино.

Поєднання сиру та вина: актуальні правила

Світ сиру демонструє велику кількість різновидів за текстурою, витримкою, жирністю. Кожен шматочок наділений унікальним смаком та ароматом, який вимагає достойну компанію алкогольного напою.

Пропонуємо вам ознайомитися із основними правилами, які допоможуть вам визначитись на користь правильних продуктів:

  • М’який сир з білою пліснявою Брі, Камамбер, який має вершкову текстуру та притаманну йому маслянистість, стане до пари сухим, напівсухим, ігристим винам, які здатні освіжити смакову палітру молочних продуктів. Пляшка білого Просекко Тревізо Брют або Акантус Bodegas Olarra стане відмінним доповненням.
  • Сир з блакитною пліснявою має виражений гоструватий присмак, тому погасити пожежу яскравості відчуттів здатні багаті напівсолодкі, десертні солодкі вина, зокрема портвейн, марсала. Безпрограшним варіантом стане поєднання шматочків ДорБлю Гранд Нуар з білим солодким Лейт Харвест.
  • Твердий сир, один із найбільш популярних та універсальних продуктів у світі. Йому може скласти компанію майже будь-яке вино за вашим бажанням.
  • Витриманий твердий сир з коров’ячого молока з характерним йому яскравим смаком відмінно смакуватиме з сухим червоним вином. Голландський сир Лютевінкель 66 тижнів витримки вдало доповнить келих сухого червоного Каберне Совіньйон Резерва або Баріста Пінотаж.
  • Козячий сир наділений особливим присмаком козячого молока. Врівноважити його може напій з кислинкою та фруктовою ароматністю (для витриманих шматочків) або сухе біле, рожеве чи червоне вино (для молодих та менш витриманих). Наприклад, козячий сир Аріна з коріандром та пажитником гармонійно поєднується з сухим білим Піно Гріджіо дель Венето.

Наші сомельє радять по-можливості обирати сир і вино з одного регіону. І пам’ятайте: чим витриманіший молочний продукт, складніший його смак, тим витриманіше має бути і вино. До молодих сирів з тонким смаком та ароматом пасуватимуть напої міцністю до 12%.

Не оцінюйте поспіхом смакову палітру продуктів: насолоджуйтеся процесом вживання та відчувайте смак кожного інгредієнта. Після ковтка напою або куштування шматочку сиру витримайте паузу в кілька секунд і продовжуйте трапезу. 

Бажаєте скуштувати вишукану продукцію та придбати якісні сири, елегантне вино, солодощі, закуски та інші смаколики? Запрошуємо вас у світ нашого атмосферного магазину Сирний сомельє – ви будете вражені від різноманіття товарів, які прикрашають наші полички. 

40000, Україна, Сумська, Суми, вулиця Петропавлівська 72
+38(095) 915 93 09