ДАРУЄМО ІНДИВІДУАЛЬНІ ЗНИЖКИ НА КОРПОРАТИВНІ ЗАМОВЛЕННЯ!

Як зібрати ідеальну сирну тарілку з правильним соусом

Як зібрати ідеальну сирну тарілку з правильним соусом
Зміст статті:
  1. Як оформити сирну тарілку – поради від Сирного сомельє

Сирна тарілка здатна прикрасити будь-яке свято та доповнити теплий сімейний вечір вишуканістю. Правильно нарізані та поєднані між собою молочні продукти не тільки виглядають привабливо, а й відмінно смакують. 

У даній статті ми поговоримо про склад ідеальної сирної тарілки та її оформлення.

Як оформити сирну тарілку – поради від Сирного сомельє

Для створення сирної тарілки варто обрати оптимальну кількість м’яких, твердих та витриманих молочних продуктів, які ви бажаєте бачити на своєму столі. Це може бути 3-5 чи 7 видів сирів. Даної кількості цілком достатньо, щоб оцінити всі смаки.

На даному етапі варто подбати на естетику та ознайомитися з варіантами, як красиво нарізати сир. Для кожного його виду існують різні способи та пристосування – ножі та слайсери.

Не менш важливою є основа, на яку ви викладаєте шматочки. Для цього можна використати дощечку, рівномірно розподіливши на ній простір для окремого продукту, або придбати спеціальну менажницю в нашому магазині.

Правила складання сирної тарілки:

  • Оформлення завжди починаємо з м’яких сирів, наприклад, Камамбер та Брі. Нарізаємо їх на прямокутні чи трикутні фігури акуратної форми, використовуючи для цього спеціальний ніж. Він допоможе уникнути небажаного налипання на лезо продукту та нерівномірного нарізання.
  • Переходимо до твердих молодих сирів. Серед даної категорії можна обрати голландський Бастіан Органік зі смаком білих грибів, пажитника та трюфелю, ароматний Тартуффо з трюфелем чи більш класичний Гауда молодий. Нарізають їх найчастіше кубиками, рідше тонкими полосками.
  • Витримані сири – це справжня прикраса кожного столу. Перш ніж покласти їх на тарілку, варто відколоти нерівномірні шматочки продукту. Це може бути один або кільках видів в залежності від об’єму тарілки. Радимо спробувати голландський Бімстер Роял Гранд Крю, Гауда Цварт старий, Гауда ВІ Старий Роттердам.
  • Завершити приготування радимо пліснявим сиром, наприклад, Рокфор, Горгонзола Дольче, Фурм Д’Амбер чи іншими за вашими побажаннями, нарізавши їх на рівні прямокутні чи трикутні шматочки.

Окрім сиру тарілку можна доповнити нарізкою хамону, сухофруктами, ягодами. Часто для прикрашання та смакування використовують соус до сиру, мед, джем, горішки, палички гріссіні, виноград, оливки з кісточками, чорнослив. Насправді, в даній справі варто керуватися своїми уподобаннями та смаками. 

Якщо з фруктами та горішками усе більш зрозуміло, то джемів існує безліч. Спробуйте зі смаком чорної смородини, журавлини, чорниці, крем-мед з нотками малини, полуниці, обліпихи та інші. Після дегустації ви зможете точно визначитися, які поєднання вам найбільше сподобалися та керуватися ними у майбутньому.

Для прикладу бюджетна сирна тарілка може налічувати такі продукти:

  • М’який сир Сент Андре.
  • Гауда ВІ Іль Густо Пуро.
  • Гауда ВІ Старий Роттердам.
  • Крем-мед зі смаком чорниці.

Звертайтеся до наших професійних сомельє, які з радістю допоможуть влаштувати відмінний настрій та поєднати сири зі смачними соусами, закусками та вином.

40000, Україна, Сумська, Суми, вулиця Петропавлівська 72
+38(095) 915 93 09