Спочатку напій витримують класичним способом у нових дубових бочках, на завершальних етапах переливають на кілька років у бочки з-під хересу.
Таким чином, напій додатково насичується смаком імбирного печива, фруктового бісквіту та карамелек.
Цей метод подвійної витримки запозичили у виробників скотчу та винороби, бажаючи отримати розкішний смак для своєї продукції.
У кожному наступному релізі віскі Гленфіддік Молт Майстер Едішн набуває свого неповторного та індивідуального смаку.
Збагачений дубом за період 12-річної витримки, скотч набув глибокого червоно-рубінового кольору. Аромат багатий, просочений вологою шотландською землею, дубовою деревиною зі стійкою ваніллю і апетитним димком. Смак захоплює насиченістю і багатошаровістю, завдяки подвійному дозріванню віскі.
Спочатку лідирує солодкий східний шербет, що повільно приймає присмак пряної спеції.
Потім слідують соковиті фрукти: апетитні зливи з черешнею, упереміш зі смаженим мигдалем і фруктовим бісквітним тортом. Післясмак зачаровує м'якістю і оксамитовими фінальними нотками.