Сирне задоволення щодня!

Французькі сири

В наявності
180.00 ₴ /100 г
125.00 ₴ /100 г
112.00 ₴ /100 г
105.00 ₴ /100 г
99.00 ₴ /100 г
88.00 ₴ /100 г
В наявності
62.00 ₴ /100 г
215.00 ₴
В наявності
160.00 ₴
140.00 ₴ /100 г
86.00 ₴ /100 г
230.00 ₴
220.00 ₴
175.00 ₴
Закінчився
120.00 ₴
120.00 ₴

Французькі сири славляться своєю давньою історією, збереженням традицій сироваріння та унікальними смаковими якостями. Французи полюбляють додавати ці молочні продукти до інших страв, подавати в якості вишуканої закуски або замість десерту разом з вином.

Доторкнутися до історії величної Франції та придбати різноманітні види сирів даної країни радимо в мережі магазинів Сирний сомельє. До вашої уваги знаменитий сир Брі, Раклет Лє Рустік, сир з трюфелем Fromager d’Affinois, Камамбер та інші на будь-який смак за приємною ціною.

Сири Франції – історія становлення молочних продуктів

У VIII столітті імператор Карл Великий відвідав невелике селище, жителі якого були багаті лише хлібом та сиром. Імператору на частування подали сир з пліснявою зеленого кольору, яку Карл ніколи не куштував. Після такої трапези імператор так полюбив ці молочні продукти, що попрохав щороку відправляти до його маєтку по два ящики пліснявих сирів.

Приблизно в XIII столітті почали формуватися перші фермерські господарства, які займалися виготовленням сирів на продаж, а у XV столітті на теренах французької столиці можна було придбати свіжі сири з регіонів Брі, Анжу та Оверні.

У часи французької революції сироваріння набирає обертів, відбувається активне виробництво та продаж даної продукції, яку прирівнювали до красивої жінки, якій не вистачає очей. Можна тільки уявити, як любили французи сири та яке значення для них мав цей продукт у той час.

Усім відомий сир Камамбер з’явився у XVIII столітті завдяки Марі Арель, яка виготовляла його в кращих традиціях сироваріння. За легендою рецепт жінці повідав священик за те, що Марі врятувала його від революціонерів. Віддячивши таким чином, він розповів про секрет приготування Камамберу, який готували на його батьківщині. Рецепт “мандрував” з регіону до регіону, а сир Camembert став “послідовником” усім відомого Brie.

На сьогодні у Франції виготовляється кілька сотень сирів, окремі з яких отримали назву згідно місця походження. Кожен з них віддзеркалює історію та традиції французького сироваріння, які з давніх часів не втратили своєї самобутності.

Популярні французькі сири з самобутнім смаком

Сири, які виготовляються у Франції, знає та куштує весь світ. І це не дивно, адже різноманітні види продуктів з їх відмінними смаками приваблюють сироманів у кожному куточку нашої планети.

Ми бажаємо познайомити вас з популярними видами сирів даної країни, в яких розкривається унікальний смак та аромат:

  • Рокфор. Сир Рокфор є одним із найстаріших молочних продуктів Франції. Його називають ще королем всіх французьких сирів. Виготовляється він на основі овечого молока у вапняних печерах провінції Rouergue, які славляться ідеальною температурою та вологістю, необхідною для дозрівання сиру. Такий пліснявий продукт має солоний смак з післясмаком лісових горіхів.
  • Брі. Славнозвісний сир з давньою історією багато століть був улюбленим продуктом монахів. Родом він з регіону Брі, невеликого містечка Meaux. Виготовляється він з коров’ячого молока, має ніжний, вершковий смак та їстівну білу скоринку. В ароматі можна відчути легкі нотки вологого листя та грибів.
  • Камамбер. Він є одним із найкращих молодих сирів Франції. За смаком дещо схожий на Брі, з яким його часто плутають. Однак Камамбер має свої відмінності – він більш жирніший з багатим, вершковим смаком. Як і Брі має їстівну білу скоринку та м’яку текстуру. Післясмак сиру розкривається грибними нотами з ледь відчутною солодкуватістю. Традиційно його намазують на багет або запікають, куштуючи з джемом та хрустким багетом, хлібними паличками гріссіні.

Придбати французький сир можна в одному з наших магазинів міста Суми або замовити доставку продуктів до будь-якого куточка України послугами транспортних компаній.